«Кіборг» Віталій Паламарчук, доброволець шостої роти другого батальйону 79-ї бригади з позивним «Сміливий», який двічі брав участь у кровопролитних боях з терористами «ДНР» розповів, як підірвали злітну смугу Донецького аеропорту, - інформує «Преса України».

«В Донецький аеропорт ми зайшли не відразу. Спочатку базувалися в Краматорську, в штабі АТО. Звідти і отримували завдання, в тому числі і «на аеропорт». Куди треба, туди й виїжджали... Був на диспетчерської вежі аеропорту приблизно в кінці листопада десь 12-14 днів. Наше завдання полягало в тому, щоб давати можливість підвозити все необхідне в аеропорт. Ми зайняли диспетчерську вишку, щоб її не зайняв ворог, тому що тоді конвої на термінал були б неможливі... По суті, ніхто нікого не питав, ніхто нічого не вибирав і наша рота туди заступила за збігом обставин», - розповів доброволелець.

За словами бійця, бої в аеропорті тривали щодня. У той же час терористи просили перемир'я, а потім самі ж його і порушували. Вони відкривали хаотичний вогонь по зайнятих бійцями АТО будівлях, щоб спровокувати відповідь.

«Ми обходилися тим, що у нас було, за принципом «маємо те, що маємо». Спочатку була проблема з тепловізорами, а потім нам їх передавали. А терористи хаотично відкривали вогонь в напрямку будівлі і провокували нас на відкриття вогню. Ну, а їх снайпер вже фіксував вогневі точки і намагався їх гасити. Тому, коли вони відкривали такий безладний вогонь, ми вже до нього звикли, що й не відповідали. Просто не реагували», - зазначив Паламарчук.

Крім того, «кіборг» розповів, як підривали злітну смугу Донецького аеропорту.

«Спочатку ми просто йшли як супровід колони легкої бронетехніки з причепом. Але те, що в колоні була вибухівка, ми визначили вже на злітній смузі. Захищати вже нічого було і ми вирішили підірвати «злитку». Тому, коли я вдруге був в Донецькому аеропорту брав участь у підриві злітної смуги», - зазначив боєць.

І на сам кінець, Віталій Паламарчук наголосив, що «нічого хорошого, крім друзів, в аеропорту не побачив».

«Що ж може бути гірше, коли сім'я втрачає, хто батька, хто брата, хто сина. Це найстрашніше. Ось спиш в казармі і через одне-два ліжка починають збирати речі загиблого, щоб передати рідним. На це боляче дивитися», - додав «кіборг».