Найближчим часом варто очікувати відновлення активних бойових дій на Донбасі, які розпочнуть Збройні сили України. У свою чергу Росія, яка не може дозволити знищити «народні республіки», надасть пряму військову допомогу бойовикам. Такі дії призведуть до розв’язання війни.

Про це заявив російський диверсант і терорист Ігор Гіркін, новину передає «Преса України».

Аналізуючи ситуацію на Донбасі, російський диверсант Стрелков припускає про швидке відновлення бойових дій. На його думку, Збройні сили України розпочнуть повномасштабний наступ.

«Перша причина в тому, що «поводир» України в особі США зацікавлений у максимально повному залученні Росії у військові дії. Бажано — безпосередні, із застосуванням сухопутних сил ЗС Росії. Розрахунок може бути зроблений на те, що ефективно і довгостроково протистояти повномасштабному наступу ЗСУ сучасні ВСН навряд чи здатні. В той же час Москва не може дозволити знищити народні республіки, оскільки це загрожує серйозними внутрішніми проблемами і різким падінням популярності влади, тому надання прямої військової допомоги цілком можливо», - говорить Гіркін.

Разом із тим терорист зазначає, що приховати участь у війні російських військових буде дуже складно.

«Зусиллями нашої «п'ятої колони», що забезпечує «мінські домовленості», регіон настільки насичений легальними агентами Заходу у вигляді т. зв. спостерігачів ОБСЄ, що приховати участь в боях російських «відпускників» буде дуже складно. Неучасть може викликати ураження ВСН, а участь — новий виток інформаційної війни проти Росії і, відповідно, нові санкції та посилення військової та фінансової допомоги Києву. Вашингтон влаштовують обидва варіанти. Москву не влаштовує ні один», - пояснює диверсант.

У зв’язку з цим, на думку Стрелкова, війна залишається неминучою, оскільки цю «лавину змін уже не зупинити».

«Той, хто буде намагатися ігнорувати об'єктивний хід подій і реальну роботу замінювати піар-акціями та створенням різноманітних симуляторів, рано чи пізно все одно буде усунутий із дороги історії. На жаль, чим довше буде тривати ігнорування реальності на користь збереження «солодких мрій про повернення до процвітання в якості «великого енергетичного придатка Заходу», тим важчими будуть наслідки і тим дорожче обійдеться підсумкова ціна перемоги, як для Донбасу, так і для Новоросії», - резюмує терорист.

Нагадаємо, попередньо Ігор Гіркін заявив, що Україна повністю послідовна у створенні інструментів для ведення повномасштабної війни і через деякий час ЗСУ будуть здатні воювати проти Росії.