Під час наради у Волинській обласній адміністрації, її голова Володимир Гунчик звітував про свою поїздку до столиці у Міністерство фінансів України. Гунчик розповів, що під час візиту були обговорені питання енергетичної безпеки Волині.

Головний адміністратор області висловив розуміння того, що ціни на товари і послуги сьогодні досить високі, заробітна плата не зростає, проте він все ж звернувся до волинян з проханням вчасно і в повному обсязі розраховуватися надані послуги з енергозабезпечення.

За словами голови ОДА, тільки у місті Луцьку заборгованість населення за газ складає близько 50 000 000 грн.

«Без погашення наших заборгованостей за енергоносії будь-які накази, розпорядження, директивні документи, які б ми не писали, не будуть мати ефективності» - зауважив Гунчик.

Він висловив побажання хоча б зафіксувати заборгованість, однак не збільшувати її. Адже тоді можна буде звернутись в структури, які забезпечують населення енергоносіями із проханням реструктурувати борг і надати можливість, проводячи поточні платежі, поступово погашати заборгованість.

«Якщо заборгованість росте, шановні колеги, ні які поїздки до Києва, ні які походи по кабінетах не дадуть ефективного результату тому, що держава не має такої можливості, весь час нарощуючи борг, продовжувати постачати енергоносії» - зауважив Володимир Гунчик.