41% військовозобов’язаних волинян від необхідної кількості уже доставлено на військові полігони.

Про це під час чергової оперативної наради у стінах ОДА доповів в. о. військового комісара Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик. 

Найкраще мобілізація проходить у Маневицькому та Любешівському районах. Близькі до виконання поставлених завдань Горохівський і Локачинський райони. Більше половини планового завдання мобілізації виконали Ківерцівський (52%) та Рожищенський (50%) райони.

Всі інші, за словами Кулика, показують низький відсотковий показник. На думку в. о. військового комісара, це відбувається через те, що в районах погано організована робота з мобілізації. Найгірший стан справ у Старовижівському і Володимирі-Волинському районах області, у містах Ковель та Нововолинськ.

Суттєво впливає на призов міграція населення на тимчасові заробітки, високий рівень захворюваності, що знижує рівень придатності до несення військової служби за станом здоров’я, недостатня робота з населенням з питань патріотичного виховання. Із проханням призвати на військову службу в добровільному порядку звернулось лише 39 громадян.

Роман Кулик доповів, що за інформацією військових комісарів в області до адміністративної відповідальності вже притягнуто 124 громадянина, та на 33-ох подано документи на відкриття кримінальних проваджень.

Значна кількість військовозобов’язаних волинян сьогодні знаходиться у розшуку. Кулик доповів, що не встановлено місце перебування більше 3000 людей. Ефективність пошукових робіт дуже низька. Розшукано менше 5% військовозобов’язаних.

Роман Кулик звернувся до керівників місцевих органів влади. Він попросив їх взяття під особистий контроль виконання заходів планового завдання призову.

5 хвиля мобілізації завершується 25 червня. Проте, як зауважив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, мобілізаційні компанії будуть продовжуватись допоки в Україні не буде сформовано армію з 250 000 вояків.