Волинянин, слідуючи автодорогою «Піща-Любомль-Верба» намагався обігнати машини, які їхали перед ним, а в результаті цього здійснив ДТП з важкими наслідками та травмами. За це чоловік відсидить за ґратами 4 роки та не зможе керувати транспортними засобами найближчі два роки.

Аварія сталася ще влітку минулого року, втім суд лише зараз покарав винуватця ДТП.

Тоді чоловік їхав додому своєю автівкою марки «Volkswagen Golf». На суді він розповідав, що перед ним їхала колона автомобілів, які він раз-по-раз обганяв.

Коли ж чоловік взявся вкотре об’їжджати автомобілі, що рухалися перед ним і виїхав на зустрічну смугу, то лише тоді побачив, що на нього рухається автомобіль «Honda Civic». Чоловік спробував з’їхати назад у свою смугу руху, однак побачив, що там їде молодий хлопець на скутері, а тому й не зміг з’їхати з зустрічної смуги. Опісля чоловік спробував вивернути автомобіль, аби з’їхати в кювет, однак «Honda Civic» була надто близько, а тому уникнути зіткнення не вдалося.

Під час судового засідання винуватець ДТП розповів, що почув удар і втратив свідомість, а що було далі не пам’ятає.

Разом з тим пасажир «Honda Civic» розповів, що водій, який виїхав на зустрічну смугу значно перевищив швидкість, а сам він в результаті аварії отримав відкритий уламковий перелом обох кісток лівої гомілки зі зміщенням відламків, закритий перелом правої лопатки та забій грудної клітки.

Усі свідки ДТП запевняли, що чули від порушника запах алкоголю, натомість висновок наркологічної експертизи свідчив про те, що алкоголю в крові порушника знайдено не було.

Крім того, потерпілий вимагав стягнути з порушника 100 000 гривень моральної шкоди, що суд в подальшому і задовольнив.

Тож вироком Любомльського районного суду винуватця ДТП засудили до чотирьох років позбавлення волі та позбавили права керувати транспортними засобами строком на два роки.