У Луцькій міській раді свідомо формують порядок денний на сесію так, аби земельні питання були в першій половині пленарного засідання, а проекти рішень, які стосуються усіх жителів міста - залишилися без розгляду.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Депутат пояснив, що таким чином певні депутати просто «відпрацьовують» гроші.

Мовляв, важливі та серйозні питання відносять розглядають наприкінці сесії, точніше планують розглядати, а земельні питання, які по суті стосуються лише кількох лучан завжди намагаються розглянути на початку сесії.

«Це ж явна маніпуляція, коли земельні питання відносять на початок, а питання, які стосуються громад на сам кінець порядку денного. Спочатку ставлять на розгляд чиновницькі питання, заслуховують Єлову, Яковлєва чи Григоренка, а потім переходять до земельних. Це роблять для того, аби зменшити можливість проходження важливих питань, бо в першій половині сесії є багато депутатів і вони проголосують. Невже питання Ігоря Поліщука про місцеві податки, а Петра Савчука про мільйонні розкрадання з місцевого бюджету не стосуються усього міста? Невже земельне питання, яке цікаве лише одній, двом чи трьом людям потрібно розглядати на початку сесії?».

Разом з тим голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов наголосив на тому, що коли на пленарному засіданні розпочинають слухати земельні питання, багато депутатів починають себе дивно поводити.

«Подивіться як оживляються деякі депутати, коли питання переходять до земельних – вони перешіптуються, перекидуються записками , радіють, що нарешті це питання дійшло і можна вже радіти, що ти вже за щось там «відпрацював». Це все робиться, аби відпрацювати гроші», - пояснив Андрій Осіпов.

Разом з тим голова депутатської групи «Новий Луцьк» запевнив, що група буде підтримувати усі проекти незалежно від авторства, однак лише тоді, коли ці питання не порушують вимоги закону, норми моралі і не спрямовані на обмеження якихось прав.

«Нам неприємно коли не голосують за наші запити і питання, але цьому дасть відповідь громада», - резюмував Андрій Осіпов.