Прокуратура міста Луцька приховала інформацію про порушення кримінальних проваджень проти службовців Департаменту ЖКГ Луцької міськради. Про це заявив під час спільного брифінгу депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Як розповів депутат, ним до міської прокуратури було подану звернення з приводу надання інформації щодо проведених прокуратурою міста перевірок діяльності Департаменту ЖКГ Луцької міськради за період з 1.01.2013 по 7.05.2015 рр. Таким чином, прокурор міста Луцька Андрій Кучер повідомив, що за цей період було проведено 11 перевірок діяльності цього структурного підрозділу міської ради. В результаті, міському голові внесено 11 подань, за результатами яких 5 працівників було притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Однак за словами Андрія Осіпова, найцікавішим є те, що 15.08.2014 р. та 19.08.2014 р. прокуратурою було порушено 2 кримінальні провадження.

«Виявляється, що пів року тому існувало дві кримінальні справи, що було приховано від громадськості. Ну вибачте якщо кримінальні справи порушені відносно службових осіб Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради не повинні приховуватись», - заявив під час брифінгу голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Зокрема, до ЄРДР було внесено відомості за фактом вчинення службовими особами Департаменту ЖКГ Луцької міськради кримінальних порушень, передбачених ч.1 ст.336 (Ухилення від призову за мобілізацією) та ч.2 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем).

Однак, якщо перше провадження закрили вже 11 листопада 2014 року у зв’язку із звільненням винної особи від кримінальної відповідальності. То друге і ще раніше – 30.10.2014 р. на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України

Також, Андрій Осіпов оприлюднив відповідь керівництва управління СБУ Волині в якому йдеться про те, що правоохоронцям направлялись за підслідністю матеріали щодо можливих ознак скоєння протиправних дій, спрямованих на привласнення бюджетних коштів під час ремонту доріг в місті Луцьку.

За словами голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова, також керівництво департаменту ЖКГ інформували стосовно порушень при проведенні у січні 2014 р року ряду торгів на прибирання вулиць міста очікуваною вартістю 8,8 млн.грн.