Промерська група в Луцькій міськраді «Рідне місто» під час сесій блокує депутатські запити, які надходять від депутатів з «Нового Луцька». Про це під час брифінгу депутатів Луцькради з групи «Новий Луцьк» заявив обранець луцької громади Микола Дендіберін. 

«Місяць тому у мене як в депутата Луцької міської ради в мене як у депутата було 7 депутатських запитів. Окрім мене ще 2 депутатські запити були в депутата Савчука, і в Ігора Поліщука. Група «Рідне місто» наші усі депутатські запити просто проігнорувала», - повідомив Дендіберін. 

Така поведінка колег обурила депутатів, позаяк вони певні, що, не голосуючи за окремі запити, вони утискають інтереси громади, тобто тих людей, які довірили обранцям представляти їхні інтереси перед владою. 

«коженн депутата на своєму окрузі намагається щось для своїхз виборців зробити. Тобто це нонсенс, ви розумієте? Виходить, 11 депутатських запитів і група все проігнорувала. Ми навіщо приходимо взагалі на сесію? Щоб захищати людей, до нас звертаються, ми готуємо депутатські запити, ці депутатські запити показують посто як ми працюємо, а нас беруть просто і ігнорують. Як ми повинні перед виборцями відчитуватися? Казати, що якась група "Рідне місто" не хоче голосувати за наші запити?», - не розуміє Дендіберін. 

Натомість обранець обурений і тим, що, крім баталій у сесійній залі влада та провладні депутати зовсім не приділяють уваги ні молоді, ні спорті, ні, власне лучанам. На думку Миколи Дендіберіна, сильним світу цього до людей просто немає діла. 

«Майданчики у дворах всі знищені, там тільки болотто, немає спортивних снарядів,  міській раді до цього немає діла. За чотири з половиною роки цієї міської ради жодного майданчику місто не збудувало. Свої передвиборчої програми депутати не виконують. Романюк казав - щороку ми будемо будувати по майданчику. А де хоч один майданчик?». 

Натомість у місті є лише майданчики, які збудовано за кошти фонду Ігоря Палиці. Зараз їх 10, до кінця року добудують ще 6. 

Натомість наближені до Луцького мера Миколи Романюка особи за час його каденції відзначилися тим, що назводили ряд пабів, літніх пивних кафе та комерційних багатоповерхівок.