З надією отримати підтримку та розуміння багатодітна лучанка Оксана Владичко прийшла зі своєю наболілою проблемою до депутатів на 74 сесію Луцькради. Натомість наштовхнулася на те, що її просто «облили брудом». 

Жінка розповіла, що вона разом з чотирма неповнолітніми дітьми змушена жити у вологому, ветхому непридатному приміщенні без світла, газу та електроенергії. Багатодітна матір неодноразово зверталася по допомогу до різних інстанцій та луцьких владців. Натомість отримували обіцянки, які так і залишилися невиконаними.

На захист лучанки став депутат з групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук. Раніше жінка приходила до нього на депутатський прийом, там і розповіла про свою проблему, а також про те, що сама знайшла вільне приміщення, у яке можна було б її з дітьми заселити.

Депутат кілька разів звертався з запитами до міського голови Миколи Романюка. Проте тривалий час отримував від мера лише відписки,  а з останньої відповіді взагалі довідався, що у приміщення самовільно заселилася інша особа.

Тож сьогодні депутат Ігор Поліщук звернувся до Романюка з запитанням як вирішується ситуація багатодітної лучанки. На підтвердження того, що проблема - надважлива, запропонував колегам вислухати її з вуст самої Оксани Владичко. 

Як розповідає лучанка, вона неодноразово знаходила вільні квартири та повідомляла про це керівників міста, однак туди щоразу вселяли когось іншого. Так і цього разу, у квартиру на Грабовскього заселили іншу людину.

Замість того, щоб пояснити депутатам проблему та знайти шляхи її розв'язання заступник міського голови Лариса Соколовська перед усіма депутатами накинулася Оксану Владичко, взялася ображати багатодітну жінку та дорікати їй неналежним, як на думку Соколовської, вихованням дітей.

Щодо вказаної неприватизованої квартири посадовець заявила, що у будинку є ОСББ і людина, яка здійснювала опіку над попередньою власницею, може законно приватизувати кімнату. Наразі міськрада подала до суду щодо самовільного заселення квартири, і одразу ж висловила сумнів, що міськрада виграє.

Зі слів посадовиці, стосовно кімнати, на яку претендує Оксана Владичко та її четверо дітей, за рішенням членів співвласників зайняв один із членів, який здійснював опіку над жінкою старшого віку і може законно приватизувати кімнату. 

На захист лучанки став керівник депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов:

«Я не думав, що заступник міського голови має розповідати про морально-етичні норми життя».

Також він закликав колег вирішити питання самотньої матері, яка живе з чотирма дітьми в непридатних для життя умовах. 

Ігора Поліщука також обурили слова та судження Лариси Соколовської. Депутат повідомив, що він уже рік займається цією проблемою, але вирішити її так і не можуть. Тож закликав міську раду допомогти жінці.

Як розповіла у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» Оксана Владичко, вона неодноразово отримувала обіцянки від очільника Луцька Миколи Романюка про те, що він допоможе вирішити дану ситуацію. Ще навіть під час минулих виборів 2010 року, перебуваючи у своєму виборчому штабі, він гарантував, що не залишить її з дітьми в біді. 

«Він роздає обіцянки направо-наліво», - розповідає лучанка.

«Ще рік тому, перебуваючи з візитом на ЛПЕ, де я працюю, міський голова пообіцяв вирішити питання з підвищенням зарплати працівникам. Але проблема ще й досі не вирішена», - додає жінка.

Також лучанка розповіла про розчарування від пані Соколовської. Яка обіцяла їй підтримку, а в сесійній залі просто облила брудом.

Але віз і нині там: вибори минули і мер, мабуть, забув обіцянку. Бо ж попереду - нові вибори, тож, вочевидь, і багато нових голослівних обіцянок.