Сьогодні близько двох десятків працівників ДКП Луцьктепло прийшло на 74 сесію міської ради з вимогами. Так, працівники вимагали створити тимчасову контрольну депутатську комісію щодо вивчення фінансово-економічного стану ДКП «Луцьктепло» та призначити директора підприємства.

Депутат групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов попросив Луцького мера надати представникам трудового колективу слово для виступу. Працівники скаржаться на скорочення робочого тижня до 4 днів та на призначення керівника у прихований спосіб, і втому числі на маніпуляції з автотранспортом. 

Від імені працівників про наболілі питання підприємства розповіла керівник профкому Неоніла Слюсар:
«Більше року трудовий колектив піднімає питання про свавілля, які творилися на підприємстві. Критична ситуація, яка склалася на підприємстві і мільйонні борги створилися не за один день, проте ситуація досі не вирішена».

Як розповідає Неоніла працівники неодноразово скаржилися владі на корупційні схеми, які існували на підприємстві, проте ніякої реакції чиновників не дочекалися.

Зі слів Слюсар, ще рік тому, 25 травня, Микола Романюк, перебуваючи на зборах трудового колективу, пообіцяв розібратися у ситуації.

«Артур Улдисович (Артур Василеський, в.о. ДКП «Луцьктепло», - ред.) 2 березня створив комісію про розгляд використання паливно-мастильних матеріалів автослужбою. Проте документи 2 місяці пролежали на столі директора невикористані. Натомість керівник автослужби, який би мав нести відповідальність - звільнений з вихідною допомогою. І таких моментів багато», - розповідає про наболіле працівниця.

Тому декілька десятків працівників прийшли на сесію з вимогою створити комісію для розслідування корупційних схем на підприємстві.

Зі слів представниці трудового колективу, Романюк обіцяв узгодити кандидатуру директора з працівниками, проте незважаючи на 400 підписів працівників про призначення Дячука Рустама отримали категоричну відмову.

У відповідь на прохання працівників до міського мера призначити свою кандидатуру, вже 5 місяців не можуть дочекатись призначення керівника. Так і тиждень тому мер пообіцяв представити нового керівника, але його прізвище так і не почули.

Також працівники звинуватили виконуючого обов’язки директора підприємства Артура Василевського у розвалюванні профспілки та масовому звільненні працівників.

Робітники закликали депутатів розібратися з ситуацією.

Натомість тимчасовий керівник підприємства звинуватив Неонілу Слюсар у намаганні обплювати «Луцьктепло» і міського голову, та вибити собі зарплатню.

Вимоги назвати прізвище директора Микола Романюк проігнорував та не захотів продовжити розмову з працівниками, посилаючись на те, що триває пленарне засідання.

В той же час делегація працівників дорікала Луцькому меру у голослівних обіцянках.

Як у розповіли у коментарі працівники «Луцьктепло», вони прийшли на сесію з питанням про призначення директора. Підприємство вже 5 місяців немає директора, а тимчасовий, зі слів працівників просто розвалює підприємство та заганяє в боргову яму.

Зі слів працівників, на підприємстві великі кошти списують на пальне в той час, коли транспорт навіть не виїжджає з гаража. Людей залякують звільненням, скорочують неугодних. 

Тож, якщо луцькі владці не візьмуться за вирішення проблеми, працівники погрожують перекрити вулицю.