Депутат Волинської обласної ради Валентина Блінова звернулась до правоохоронних органів з приводу знищення будинку, в якому народилась і провела дитячі роки Народна артистка СРСР Наталія Ужвій.

Це відбулось під час проведення 34-тої сесії Волинської обласної ради 28 квітня 2015 року.

Валентина Блінова розповіла, що у 2009 році державне підприємство «Укрзахідпроектреставрація» виготовило проектну документацію для цієї пам’ятки (охоронний номер 789). Також краєзнавці планували відкрити філіал Любомльського краєзнавчого музею. З цього приводу вони звертались до районної державної адміністрації з проханням виділити кошти.

«Однак у 2013 році місцева влада не тільки не знайшла грошей, щоб викупити будинок, як на це дає право пункт другий статті двадцять першої закону про охорону культурної спадщини, але виставила його на продаж!» - розповіла Блінова.

Тож в травні цього року новий власник розібрав пам’ятку історії місцевого значення. Своїми діями він завдав непоправної шкоди спадщині Волині.

Депутат зауважила, що продаж історичних пам’яток місцевого значення - ганьба для Волинської влади. Вона попросила правоохоронні органи розслідувати деталі незаконного продажу будинку Наталії Ужвій, і притягти до відповідальності посадовців Любомльського району, які порушили закон.