На Волині газовики забрали газовий лічильник жителя Ковельщини Олега Шевчука на повірку, а коли повернули чоловік отримав рахунок про наявність заборгованості за газ у розмірі 85 073 гривні. Чоловік вважає, що це вина працівників «Волиньгазу» і подав в суд на відомство про порушення прав споживачів.

У суді Олег Шевчук пояснив, що у квітні 2014 року працівники ПАТ «Волиньгаз» забрали у нього газовий лічильник на повірку, і натомість поставили тимчасовий.

І лише у грудні того ж таки 2014 року чоловік отримав платіжку із вражаючою цифрою, яку ніби то заборгував за блакитне паливо. Згідно цього документу чоловік виявився винен «Волиньгазу» в понад 85 тисяч гривень.

І лише після цього, запевняє Олег Шевчук, він дізнався про те, що його лічильник взагалі зняли. Ковельчанин заявив, що заборгованість йому пояснили тим, що ніби то у його лічильнику було втручання, а тому йому провели донарахування на вищевказану суму.

Абсолютно не погоджуючись із таким розрахунком ПАТ «Волиньгаз», Олег Шевчук подав до суду з вимогою скасувати усі донарахування та призначити оплату за газ відповідно до показників лічильника.

Натомість представник ПАТ «Волиньгаз» у суді пояснив, що Олег Шевчук свого часу уклав договір з відомством про надання послуг газопостачання. Разом з тим, договір позивач укладав у якості підприємця, а не фізичної особи, а тому і тарифікація в чоловіка йде інша.

«Зауважимо, що Олег Шевчук використовував газ не для побутових потреб, а для опалювання готельно-ресторанного комплексу на Ковельщині. Тому він має інший тариф, а не такий як звичайний споживач. Тим більше, що фізична особа не може бути стороною у такому договорі взагалі. Разом з тим зазначимо, що донарахування за спожитий газ було проведено у зв’язку з тим, що у лічильнику під час повірки було виявлено пошкодження. Внутрішня пломба, яка знаходиться в лічильнику і яку ставлять ще на заводі була зламана. Крім того була зірвана контролююча наклейка, яку при встановленні лічильника клеять на кришку лічильника», - пояснив представник відповідача. 

Ці ж доводи сторони надавали і у суді І інстанції і тоді суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Олексюк задовольнив позов Олега Шевчука у повному обсязі.

Однак ПАТ «Волиньгаз» оскаржив рішення суду, мотивуючи це тим, що пошкодження, які були виявлені не могли бути допущені при знятті лічильника, і зважаючи на те, що Олег Шевчук є підприємцем, то провадження слід розглядати не у цивільній палаті, а в Господарському суді.

Натомість сам Олег Шевчук просить апеляцію «Волиньгазу» залишити без задоволення, оскільки він свій готель здав в оренду і не керує справами. Крім того ковельчанин запевняє, що жодного втручання з його сторони в лічильник не було, тим паче, що він є польського виробництва.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської обалсті залишила апеляцію ПАТ  «Волиньгаз» без задоволення, а це означає, що Олег Шевчук не платитиме донараховану суму боргу