Експерти вважають, що в Іваничівському та Локачинському районі є «золота жила», з якої можна качати нафту та газ.

Про це йшлося під час засідання 34 сесії обласної ради 28-го травня, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

На розгляд депутатів винесли Проект рішення «Про погодження надання у користування надр Загорівської площі вуглеводнів, розміщеної на території Локачинського, Іваничівського районів Волинської області».

Профільна комісія рекомендувала депутатам підтримати прохання Державної служби геології та надр України надати їм дозвіл на проведення аукціону для аналізу та отримання пропозицій щодо промислового видобутку нафти та газу.

Зауважимо, що загальна площа - 7 тисяч 700 гектарів.

Депутат обласної ради Борис Загрева зауважив, якщо це державна структура, то необхідно підтримати, адже у такий спосіб буде наповнюватися бюджет.

«Я вам нагадаю, що там відкрили газове родовище. Окрім того, виявили значні поклади нафти. Це рішення треба приймати, хай далі проводять георозвідку. Бо там - нафтова жила, яку використовують європейські країни. Якщо відкриємо ми, то будемо мати і бюджет, і все інше», - звернувся до колег депутат.

Своїм голосуванням більшість підтримала цей проект рішення. Так депутати погодили продаж на аукціоні спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки нафти, газу природного, конденсату нафтогазоносних надр Загорівської площі вуглеводнів, розташованої на території Локачинського та Іваничівського районів Волинської області.