Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір скасувати обов'язкову сертифікацію на території України палива, повідомив у мережі заступник міністра Максим Нефьодов.

«Ми скасували обов'язкову сертифікацію палива (близько 90% ринку). Залишаються 10% - це тільки паливо, на яке не поширюється «Технічний регламент відносно вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельних палив», - повідомив він.

Згідно з проектом відповідного наказу, під сертифікацію тепер потрапляють тільки бензини «Укргазвидобування», паливо з біодизелем (більше 7%), авіаційне паливо. Згідно з пояснювальною запискою до документа, така ініціатива відомства обумовлена введенням в дію з 10 липня 2014 технічного регламенту, що відповідає стандартам Європейського Союзу і не вимагає додаткового підтвердження якості палива на території України.

Також Нефедов повідомив, що скасовується обов'язкова сертифікація труб, балонів, трубопровідної арматури, малогабаритних тракторів, товарів легкої промисловості, миючих засобів, хімічних джерел струму, зварювального устаткування.

Відповідні накази №451 та №452 від 6 травня були зареєстровані в Мін'юсті в п'ятницю.

Зазначимо, наприкінці минулого року заправки зобов'язали показувати водіям паспорти якості нафтопродуктів.