У І кварталі профільними підприємствами і організаціями реалізовано послуг за ринковими цінами на суму 1024,8 млн.грн., в т.ч. більш ніж третину – населенню, -інформує Головне управління статистики у Волинській області.

В середньому за цей період в розрахунку на одного мешканця області надано послуг на 983 грн., що більше, ніж в Рівненській, Тернопільській та Житомирській областях (відповідно 704 грн., 646 грн. та 626 грн.). Вищим середньообласного споживання послуг було в містах Ковелі і Луцьку, Луцькому районі (відповідно 2,4 тис.грн., 2,2 тис.грн. та 1,1 тис.грн.).

В загальному обсязі реалізованих послуг понад три чверті складали послуги транспорту, складського господарства, телекомунікацій та операції з нерухомим майном. Попитом також користувались послуги у сфері освіти, обслуговування будинків і територій, поштової і кур’єрської діяльності, охоронних служб та проведення розслідувань, охорони здоров’я тощо.

Підприємства з госпрозрахунковою формою господарювання надали 95% загального обсягу послуг, решту – організації (установи, заклади), що фінансуються з бюджету (найбільша частка послуг припадала на послуги в сфері освіти і охорони здоров’я – відповідно 73% і 18%).