У Голобах відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки на честь справжнього патріота, воїна української армії Станіслава Максимчука, який загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході України. Про це повідомляє прес-служба Ковельської РДА.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України Петра Порошенка від 15 травня 2015 року, старший солдат Станіслав Максимчук посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Пам’ятну дошку розмістили на будівлі НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – гімназії» смт Голоби, випускником якої був військовослужбовець.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано випускникам школи. Хвилююче був продекламований вірш про Станіслава, який написала медсестра Антоніна Крочук, яка разом із мамою, в ті трагічні дні, супроводжувала труну із тілом Станіслава додому:

«Іще недавно з хлопцями ти грався, тримав в руках з пластмаси автомат. Із вечорниць додому повертався. А вчора був уже солдат. Сьогодні серце вирвали у мами. Бо більше ти ніколи не прийдеш, не пробіжиш знайомими стежками, додому дівчини не приведеш…».

Під час заходу присутні вшанували пам’ять Станіслава та усіх полеглих справжніх українців хвилиною мовчання та поклали корзину з квітами, квіти до пам’ятної дошки. Також поспілкувалися з батьками і висловили слова підтримки та співчуття.
Донедавна ще ніхто не міг навіть подумати, що в Україні люди почнуть гинути на війні, цей страшний сон, на жаль, став реальністю, обриваються молоді життя найкращих синів України! Ціною тисяч людських життів відстоюється сьогодні наша соборність і незалежність.

28 липня 2014 року горе увійшло не тільки у родину Максимчуків, біль стискає серце усіх, хто знав Станіслава, гірко плаче за загубленим молодим життям душа кожного мешканця нашої громади.

Станіслав Максимчук мав чітку життєву позицію. Був патріотом, любив рідну Україну. І з життя пішов як Герой, захищаючи її. Він таким завжди зостанеться у нашій пам’яті. Той світлий земний слід, який залишив славний юнак у наших серцях, ще раз засвідчує те, що життя його прожите немарно і що Герої таки не вмирають.
Дай, Боже, Україні миру, злагоди та спокою.