Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про те, що уряд Німеччини надасть Україні 500 мільйонів євро кредитних коштів. Дані кошти будуть потрачені на вдосконалення енергетичної галузі та відновлення Донбасу.

Таку новину прем’єр повідомив після зустрічі з главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, передає «Преса України».

«Урядом Німеччини прийняте рішення про відкриття кредитної лінії для енергомодернізації, енергоефективності та відновлення як Донбасу, так і допомоги державному бюджету України на суму 500 млн євро», - повідомив український прем’єр.

Також він конкретизував, що гроші, надані Німеччино, підуть на проекти з енергоефективності, зокрема на утеплення будинків, модернізацію теплоелектростанцій, скорочення видатків на електроенергію. Таким чином, вартість комунальних послуг в Україні буде знижена.

Крім цього, за словами пана Яценюка, у розвитку енергетичної сфери Україні допоможуть німецькі фахівці, адже Німеччина є однією з країн, як володіє передовими технологіями в галузі енергоефективності.