У Сарнах Рівненської області правоохоронці затримали автомобіль, який незаконно перевозив 14 кілограмів сонячного каміння, а також 10 тисяч доларів США та півтори тисячі євро. За кермом іномарки знаходився 55-річний житель Одеси, а в салоні перебували двоє китайців.

Про це повідомляє «Преса України».

28 травня, близько 19-ї години, в місті Сарни працівники ДАІ Рівненщини спільно з працівниками СБУ затримали іномарку, водій якої у салоні перевозив сонячне каміння та іноземну валюту.

«У ході проведення спільної операції СБУ та міліції зупинили автомобіль «FIAT SCUDO». За кермом іномарки знаходився 55-річний житель міста Одеса. Окрім цього, у салоні транспортного засобу перебували двоє пасажирів, громадяни Китаю, які проживають в Одесі», - зазначають у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівненській області.

Наступного дня, 29 травня, відповідно до ухвали Сарненського районного суду, правоохоронці спільно з представниками спецслужб провели огляд автомобіля «FIAT SCUDO», під час якого вилучили 14 кілограмів каміння, зовні схожого на бурштин-сирець, 10 тисяч доларів США та півтори тисячі євро.

«За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України (придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом). Санкція цієї статті передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк», - говорять правоохоронці.