Підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері енергетики між обласною державною адміністрацією і товариством з обмеженою відповідальністю «Європейська енергетична компанія». Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Документ підписали голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та представник ТзОВ «Європейська енергетична компанія» Василь Шешурак.

«Цей Меморандум підтверджує домовленість сторін, досягнутій на спільній зустрічі, яка відбулася 10 березня 2015 року у м. Луцьк, щодо намірів компанії здійснювати інвестиційну діяльність на території Волинської області, а також намірів облдержадміністрації в межах компетенції сприяти безперешкодному здійсненню Компанією інвестиційної діяльності», – йдеться у документі. 

Зокрема компанія заявила про наміри інвестувати в реконструкцію та переоснащення об’єктів теплоенергетики комунальної і державної форм власності, розміщених в межах області. А також – у виробництво твердого альтернативного палива з відходів лісового та сільського господарства.

Володимир Гунчик наголосив на тому, що в області спостерігається підвищення інвестиційного попиту, отож перевага надаватиметься тим компаніям, які відразу вкладатимуть кошти в реалізацію на теренах Волинського краю конкретної цільової програми.

Як можна дізнатися з сервісу Безкоштовний пошук у ЄДР на сайті Мін'юсту України, власниками істотної участі та кінцевими вигонабувачами ТзОВ «Європейська енергетична компанія» є уродженці Донецької області, Коцюба Марія Володимирівна та Судейко Володимир Анатолійович, які нині прописані в столиці. 

Поряд з цим засновником фірми-інвестора виступає київське ТзОВ «СТТ Логістика», а статутний капітал фірми-інвестора становить 10 000 грн.