Солдат 14-ої (раніше 51-ої) механізованої бригади Богдан Ушарук – єдиний із 43-а бійців, справу якого ще не передали до суду. Його побратимів нині держава хоче посадити за ґрати за відмову від виконання військового обов’язку під час бою і перетин кордону із Росією.

Як було насправді, Богдан розповів журналістам «Громадського.Волинь».

Зазначимо, що 21-му бійцю 14-ї (раніше 51-ї) окремої механізованої бригади «світить» термін за ґратами, адже їх обвинувачують у кримінальному злочині. Ще 21 боєць уже засуджений та отримав від 1 до 3 років умовно. Це ті, котрі визнали себе винними. Інша ж половина не згодилася із таким ходом подій та врешті вирішила, що з державою треба судитися.

Ще один боєць із цих 43-х – це Богдан Ушарук. Він – єдиний, чия доля ще під питанням. Солдат розповідає, що проти нього також порушена кримінальна справа Запорізькою військовою прокуратурою, проте це провадження перебуває поки у завислому стані, адже до суду її не передали. Боєць чекає висновків із кількох військових госпіталів, де він перебував після звільнення із полону російських військових та сепаратистів, і тоді уже буде чекати на рішення прокуратури: справу або закриють, або передадуть до суду.

Богдан Ушарук пояснив, яким чином він та його побратими з бригади опинилися на території Російськовї Федерації і, чому суд над бійцями виглядає для нього «показухою». Більше дивіться у інтерв’ю.