Прокурор області Дмитро Чепіжак виніс догану прокурору Луцького району Сергію Масалову та старшому прокурору прокуратури Луцького району Роману Довжику за службову недбалість. Посадовців покарали за бездіяльність у розслідуванні кримінального провадження.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді.

Виявилося, що посадовці оскаржують наказ прокурора Волинської області про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

Перед початком судового слухання обидва позивачі категорично заперечували не лише проти відеозйомки, а й проти присутності журналістів у залі судового засідання.

«Це закрите прокурорське питання - прокурор району до прокурора області позивається. Пресі ми можемо потім дати якесь резюме», - так прокоментував ситуацію Сергій Масалов.

Далі головуючий по справі суддя Руслан Денисюк взявся встановлювати осіб, які хочуть брати участь у справі і виявилося, що Сергій Масалов прийшов до суду без жодних документів.

«Мене відповідач знає, може підтвердити, що я є прокурором Луцького району. Мене багато хто знає. А зараз я на лікарняному, а тому документи мої всі вдома», - заявив позивач.

З цих підстав суддя оголосив перерву у судовому засіданні, аби дати можливість позивачу Масалову підвезти до суду документи.

Однак уже за годину прокурор Луцького району до суду не прийшов. Натомість написав заяву про розгляд справи без його участі, оскільки у нього поганий стан здоров’я.

Тоді суддя Руслан Денисюк поставив на вирішення питання про роз’єднання провадження у зв’язку з тим, що питання винесення догани є індивідуальним, а тому його слід розглядати у такому ж порядку.

Другий позивач Роман Довжик та представник відповідача Тетяна Романішина заперечували проти такої ініціативи суду мотивуючи це тим, що на розгляд двох проваджень потрібно набагато більше часу.

Однак служитель Феміди таки ухвалив роз’єднати провадження та розглядати їх окремо.

Наагадаємо, у ЗМІ повідомляли, що кілька років тому напередодні святкування Нового року на той час прокурор Ковельщини Сергій Масалов, перебуваючи за кермом власного авто, у селі Милуші Луцького району збив 17-річну дівчину. Однак правоохоронець не лише уник покарання, а був призначений на посаду ближче до адміністративного центру області - прокурором Луцького району. 

Крім того минулого року племінник Сергія Масалова Андрій та його колега Віктор Рудусь були фігурантами кримінального провадження за фактом побиття жителя міста Рожище Бориса Бекуріна. Тоді суд засудив родича прокурора до восьми років позбавлення волі, а Віктора Рудуся до семи.

Втім адвокати засуджених та подали касаційні скарги до Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних справ, який повернув провадження до Апеляційного суду Волинської області, а той після перегляду справи направив провадження до суду І інстанції.