Працівники Ягодинської митниці затримали товар польської компанії через невідповідність документів. Однак через довгий термін зберігання продукція вартістю 35 043 доларів зіпсувалася, а тому представники компанії подали на митницю в суд.

Причиною затримання товару стало те, що у товаросупровідних документах та наявним у вантажівці товаром є певні розбіжності, а тому товар було затримано та поміщено на склад Ягодинської митниці.

Польська фірма вимагала в суді визнати дії працівників волинської митниці протиправними та стягнути кошти за зіпсований товар.

Натомість представники митниці заперечували проти позову, і просили його залишити без розгляду, оскільки позивач пропустив строки подання скарги до суду.

Свою позицію відповідачі пояснили тим, що про так звані протиправні дії працівників митниці позивачу стало відомо ще у травні минулого року, тоді як позов до суду фірма подала лише у квітні цього року.

Зважаючи на це, колегія суддів Волинського окружного суду задовольнила клопотання представника митниці та залишила позов без розгляду.

Разом з тим судді винесли ухвалу про закриття провадження з тих підстав, що вимоги позивача у частині стягнення збитків за зіпсований товар варто розглядати у межах господарського судочинства.