Державна фінансова інспекція у Волинській області підтвердила наявність порушень під час проведення державної закупівлі Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради послуг з очищення вулиць м. Луцька. Нагадаємо, що ГО «МЕЖА» виявила порушення під час проведення цієї державної закупівлі, тому з відповідним листом звернулося до ДФІ у Волинській області з проханням провести відповідну перевірку. Про це повідомляє прес-служба ГО «МЕЖА».

Так, проведеною перевіркою ДФІ у Волинській області встановило, що 23.02.2015 між Департаментом ЖКГ Луцької міської ради та ТзОВ «Теркомуналсервіс» за результатами проведеної державної закупівлі укладено договір на прибирання вулиць м. Луцька на 2015 рік на загальну суму 7 312 956,49 грн. Умовами укладеного договору та документацією вказаних конкурсних торгів передбачалося здійснення прибирання вулиць міста у 2015 році, в тому числі впродовж січня-лютого 2015 року.

Однак, ДФІ у Волинській області було встановлено, що впродовж січня-лютого 2015 року послуги з очищення вулиць м.Луцька надавалися на підставі додаткових угод укладених Департаментом ЖКГ у грудні 2014 року, а тому укладений договір від 23.02.2015 року передбачав повторне отримання послуг у січні-лютому 2015-го та, як наслідок, безпідставне витрачання на це коштів громади.

Тому, ДФІ у Волинській області звернулося до Департаменту ЖКГ Луцької міської ради з пропозицією привести умови укладеного договору від 23.02.2015 до вимог чинного законодавства та зменшити суму закупівлі на обсяги фактично наданих послуг щодо прибирання вулиць у січні-лютому 2015 року. Як наслідок, Департаментом ЖКГ Луцької міської ради було внесено зміни до договору укладеного з ТзОВ «Теркомуналсервіс» та зменшено обсяги закупівлі на суму у 442 610,89 гривень.

В свою чергу, через прогалини у Законі, ДФІ у Волинській області не визнало порушенням те, що у вказаному тендері перемогло ТзОВ «Теркомуналсервіс» засновником якого є Швець І.В., який неодноразово фігурував у справах щодо порушень у сфері державних закупівель. Такий висновок ДФІ у Волинській області аргументувало тим, що ТзОВ «Теркомуналсервіс» уповноважило представляти свої інтереси у цій закупівлі іншу особу, яка до відповідальності за такі порушення не притягалась.

З тих же причин, поза увагою ДФІ у Волинській області залишилось і те, що ТзОВ «Теркомуналсервіс» зареєстроване за тією ж адресою, що й інша фірма, притягнута за порушення у сфері державних закупівель, – ТзОВ «Тернопіль комунал сервіс», директором якої є той же Швець І.В.

А також і той факт, що ще одна фірма Швеця І.В. – ПП «Дисконт Плюс» у 2012 році також була притягнута за вчинене у 2008 році порушення законодавства про захист економічної конкуренції.