ТзОВ «Українська сирна компанія» подала в суд на Луцьку ОДПІ з вимогою скасувати податкове повідомлення-рішення про заниження податку на прибуток.

З матеріалів провадження стало відомо, що станом на березень цього року ТзОВ «Українська сирна компанія» боргувала Луцькій ОДПІ 34 646 188 податку на прибуток, що разом зі штрафними санкціями складає 51 969 282 гривень.

Тоді ж представники ТзОВ «УСК» звернулися до податкової з заявою про досягнення податкового компромісу зі своїми контрагентами.

Луцька ОДПІ погодила податковий компроміс з кількома партнерами «Української сирної компанії», хоча й не з усіма.

Виявилося, що господарські відносини із кількома фірмами, які надавали рекламні послуги сирній компанії, податкова відмовилася погоджувати, а тому ТзОВ «УСК» повинна сплатити ще близько 370 000 гривень податку на прибуток.

Не погоджуючись із таким податковим рішенням представник ТзОВ «Українська сирна компанія» подав до суду з вимогою скасувати його.

Натомість представник Луцької ОДПІ Максим Мельничук заперечує проти задоволення позову посилаючись на те, що ТзОВ «Українська сирна компанія» не надала деталізованого підтвердження господарських відносин між спірними контрагентами.

Нині справа розглядається у Волинському окружному адміністративному суді, однак рішення по справі ще немає, оскільки суддя Віктор Валюх оголосив у справі перерву для одержання нових доказів та матеріалів по справі.

Зауважимо, що ТзОВ «Українська сирна компанія» входить до ТД «Західна молочна група», яка  в свою чергу підконтрольна «Континіуму» нардепів від Волині Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва.