Правоохоронці зі Львова провели цілу спецоперацію із затримання луцького наркоторговця, а в якості залученого покупця обрали в’язня, який відбував строк у Львівській виправній колонії.

Операцію розпочали проводити ще у вересні минулого року. Тоді ув’язнений зателефонував до чоловіка, який тимчасово проживав у Луцьку і натякнув на те, що йому потрібні наркотики.

Тоді мешканець Луцька погодився і сказав, що зможе надати йому три таблетки «субітексу», в яких є наркотичний засіб «бупренорфін». За це чоловік попросив 900 гривень за «товар» та 1 000 за свої послуги.

Разом з тим, чоловіки погодили між собою умови передачі – наркотики передаватимуть поштою, а кошти потрібно буде скинути на банківську картку.

Ув’язнений погодився і вже за кілька тижнів отримав повідомлення про те, що невдовзі поштою він отримає «передачу».

Чоловік таки придбав три таблетки «субітексу», подрібнив їх і помістив у фольгу. Таким чином у нього вийшло 12 згортків, які він поклав у кулькові ручки і передавав бандероллю разом із кросвордами.

Коли ж посилка надійшла до місця призначення і при її відкритті було виявлено згортки з наркотиками – сумнівів у тому, хто здійснював передачу  у правоохоронців не було.

Тож за кілька днів наркоторговця затримали.

На суді чоловік щиро каявся у скоєному і просив його суворо не карати, бо він має маленьких дітей та дружину.

Та зважаючи на те, що на момент вчинення злочину він відбував іспитовий термін за злочин, який скоїв раніше - Луцький міськрайонний суд засудив його до 4 років позбавлення волі.