Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» є одним з найбільших боржників за спожитий природний газ у Волинської області.

Про це розповів перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев під час засідання Антикризового штабу, - інформує ВолиньPost.

Борги «Луцьктепла» за спожитий природний газ – 62,6 мільйона гривень. Споживачі заборгували підприємству – 56,8 мільйона гривень, з них 44,7 мільйона – борги населення.

«За умови оплати цих боргів, підприємство матиме змогу погасити значну частину заборгованості за природний газ. Однак, «Луцьктепло» ще має заборгованість перед ДК «Газ Україна» внаслідок проступків боргу. Зараз у підприємства відсутні джерела для покриття цих боргів, і це ставить питання про визнання підприємства банкрутом», - сказав Кудрявцев.

Крім цього, «Луцьктепло» має заборгованість перед «Волиньобленерго» за спожиту електроенергію – 4,4 мільйона. Через це не раз виникало питання про припинення постачання електроенергії у підприємство. Також, є заборгованість перед «Луцькводоканалом» за водопостачання та водовідведення – 6,1 мільйона гривень.

Читайте також: На ДКП «Луцьктепло» знову призначили людину «Континіуму»?

ДКП «Луцьктепло» боргує за газ більше, ніж решта волинян разом узяті