Сьогодні Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки святкує 75-річчя із дня заснування. З нагоди ювілею у Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулась урочиста академічна імпреза.

«Наш університет – один з молодих, проте динамічних університетів. Наша мета – поширення європейського простору в Україні та інших державах» - розпочав свій виступ ректор СНУ ім. Лесі Українки Ігор Коцан.

Також на ювілеї університету виступили голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, який зачитав вітання від Президента України Петра Порошенка, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер та міський голова Микола Романюк. А голова правління благодійного Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці Олександр Товстенюк одразу на урочистостях вручив ректору вишу ювіляра сертифікат на 2 мільйони гривень для реконструкції стадіону СНУ ім. Лесі Українки.

«Маю сьогодні честь виконати доручення голови наглядової ради Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігоря Палиці привітати університет з 75-річчям. На жаль, він сам не зміг відвідати цей захід, тому я передаю від нього найщиріші вітання та слова вдячності усьому колективу університету за натхненну працю, яка дає хороший результат. Також хочу вручити подарунок - а саме 2 мільйони гривень на капітальну реконструкцію університетського стадіону», - прокоментував Олександр Товстенюк.

На заході також виступив Герой України та видатний діяч Ігор Юхновський і президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, який наголосив на тому, що СНУ здобув не тільки нову назву, а й нову якість. Окрім цього на свято також завітали і польські партнери університету.

У ході офіційної частини заходу також нагородили кращих студентів університету, а працівникам вишу вручили подяки та почесні грамоти «Міністерства науки та освіти України».

Опісля розпочався святковий концерт, на якому виступили оркестр барабанщиць «Каденція», Народний ансамбль пісні і танцю «Колос», лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів Тетяна Грицак, Вікторія Федорчук, тріо бандуристок «Дивоструни» та багато інших.

Насьогодні СНУ ім. Лесі Українки це - більше 11 тисяч студентів і 900 викладачів. Тут готують фахівців більше як півсотні спеціальностей.