Делегація нововолинських гірників шахтарських профспілок «Бужанська» та  №10 «Нововолинська» разом з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком обговорили кандидатуру нового генерального директора ДП «Волиньвугілля». Серед ймовірних кандидатів на цю посаду відомо ім’я лише одного претендента – Федора Богдана.

Разом з тим, подейкують, що саме Федір Богдан був фігурантом кримінальної справи про незаконну виплату премій окремим працівникам ДП «Волиньвугілля». У матеріалах справи йдеться про «лівих» 120 тисяч гривень.

Як повідомив у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» голова Незалежної профспілки гірників ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід, гірникам вже байдуже кого призначать гендиректором підприємства. Головне, щоб була робота та вчасно платили заробітну плату.

«Ми вже стомилися вимагати та протестувати. Нехай вже буде той, кого там призначать. Нам (ред. – гірникам) головне, щоб була робота, щоб працювала шахта й вчасно платили заробітну плату» - розповів представник гірників.

За словами Василя Прадіда, губернатор Волині пообіцяв посприяти, щоб Київ швидше перерахував заборгованість по зарплаті. Саме через це, гірники погодились на кандидатуру Федора Богдана та відмовились від протестів. До того ж, як висловився голова профспілки, в разі призначення Богдана гендиректором «Волиньвугілля» гірники пильнуватимуть його протягом всього випробувального терміну – 3 місяців. Відтак, саме цю кандидатуру Гунчик лобіюватиме у Міністерстві енергетики й вугільної промисловості.

Як зазначив Василь Прадід, сьогодні гірники прийшли з наболілим питанням до Федора Богдана. Шахтарі намагалися з’ясувати, що чекає на їхніх колег з шахти №1 «Нововолинська», яку як відомо, активно готують до ліквідації. Відтак, понад 800 працівників шахти на межі безробіття.

Посадовець гарантував, що виплатить гірникам всі заборговані кошти, проте з подальшим працевлаштуванням наразі нічого не обіцяє.