Внутрішні переселенці заявляють, що луцька влада ігнорує звернення східняків, які хочуть бути суспільно-корисними. «Ми не хочемо бути дармоїдами, ми - не проблема Волині, а ресурс, який треба використовувати!», - наголошують переселенці.

Під час засідання громадської ради при голові облдержадміністрації, до волинян звернулася голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

З її слів, внутрішньо переміщені українці готові працювати на благо країни й пропонують вирішення своїх проблем, втім, кажуть східняки, влада не хоче їх чути.

«Ані міська, ані обласна влади переселенців не чують, наші проблеми ніхто не хоче допомагати вирішувати. Я наголошу, що переселенці не хочуть бути дармоїдами. Ми - не проблема Волині, а ресурс, який треба використовувати. Ми пропонуємо виходи щодо працевлаштування переселенців, варіанти вирішення питань із житлом, але нас не чують. Ми звертаємося до Луцького міського голови Миколи Романюка, а він нас відправляє від чиновника до чиновника, і результату - жодного», - наголошує Олена Черенкова.

Жінка каже, що спілкується із колегами з інших областей, де переселенці відчувають підтримку.

«Для прикладу, у Рівному люди отримали землю, де будують собі житло, а в Черкасах влада сприяє малому та середньому бізнесу, у яких залучені переселенці. Натомість в Луцьку усе навпаки: ми знайшли інвестора, аби реконструювати закинуті будинки. Ми бачили, що є порожні корпуси на вулиці Ярощука, у гуртожитку № 3 - його закрили. Зараз 2-й поверх віддали воїнам АТО, третій поверх повністю пустує, його віддали як лабораторію університету. Але там досі нікого немає, а нам - ніде жити. Ми знову написали листа Романюку, але відповіді немає і досі. Ми вважаємо це послідовним небажанням влади чути нас. І це - гірко усвідомлювати», - говорить голова громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу».

Зі слів Олени Черенкової, переселенців обурило й те, що міська влада відправила на оздоровлення на озеро Світязь 200 дітей з міста Волновахи, натомість, ніхто не отримав путівку із 205 дітей переселенців, які зараз проживають в Луцьку.

«Таке ставлення ніяк не можливо пояснити і це дуже важко! Ми досі громадяни України! Ми хочемо жити разом і працювати! Ми просило лише нас почути», - резюмує Олена Черенкова.

Зазначимо, місяць тому представники релігійних конфесій, громадські організації та благодійні фонди підписали меморандум про співпрацю з внутрішнім переселенцям.