ДАІ України віддала базу даних з реєстраціями всіх авто іншому відомству.

Про це заявив заступник начальника Державтоінспекції Владислав Криклій. За його словами, передача бази стала невеликим, але важливим успіхом, - пише Бізнес.юа

Національна автоматизована інформаційна система (НАІС) з'явилася в Україні у 2013 році. Вона дозволила об'єднати бази даних всіх місцевих МРЕВ в одну, завдяки чому зареєструвати автомобіль стало можливо в більш короткі терміни і в будь-якому відділенні. У НАІС міститься вся інформація про автомобілі, так і про водія. За словами Криклія, до власної бази даних ДАІ ставилися як Горлум до «своєї принади». Вона була закритою і ізольованою від інших служб. «Ви навіть не уявляєте, яким було здивування колег, і перше опір, коли я виступив з ініціативою передати адміністрування і роботу з базою даних ДАІ в руки іншим. Але історична подія здійснилося, і шляху назад немає. Тепер НАІС буде адмініструвати департамент інформаційно-аналітичного забезпечення», — зазначив Криклій.

На цю тему висловився і глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Антон Назаренко. «Підтримую Владислава Криклія. Адже дійсно: розшуком викрадення займався кримінальний розшук, а база була у ДАІ. Складнощі переходу будуть, але ДІАЗ зможе координувати спільну роботу з розшуку викрадених авто та боротьбу з двійниками», - написав Назаренко в Facebook.