Меру Луцька, вочевидь, не вигідно, щоб у квартирах лучан з'явилася гаряча вода, а тому промерська група депутатів не захотіла, щоб директор ДКП «Луцьктепло» звітував про борги підприємства під час сесії. Саме так прокоментував виданню «Під прицілом» те, що відповідне питання зняли з порядку денного, автор проекту рішення депутат групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук:

«Не хочуть депутати, які підтримують міського голову і підтримують попереднього керівника підприємства Артура Василевського виносити це на загал. Оскільки це може створити безліч проблем для них. Тому, очевидні намагання приховати ці всі зловживання та не надавати їм розголосу, намагання продовжити безпорядки на «Луцьктепло». Очевидно, що зняття цього питання і приховання усього, що відбувається на підприємстві вигідно Миколі Романюку, якщо це питання з розгляду зняв член його депутатської групи з якою він співпрацює».

Нагадаємо, депутати з групи «Новий Луцьк» пропонували заслухати екс-керівника «Луцьктепла» Артура Василевського, який пів року керував підприємством та новопризначеного директора Юрія Паращія, аби разом зрозуміти, яка ситуація на підприємстві та пошукати шляхи вирішення проблем.

У ЗМІ вже не раз повідомляли, що ситуація там катастрофічна, що підприємство під загрозою банкрутства, а правоохоронці виявили низку фінансових зловживань. Ігор Поліщук наполягав на тому, що депутати і громада повинні знати, яких заходів вживають керівники підприємства для того, аби таки відновити лучанам гаряче водопостачання.

Однак, проти розгляду проекту рішення під час сесії виступив представник промерської групи «Рідне місто» Олександр Пиза, якого підтримали більшість колег.

«Працівники розповіли, що є численні зловживання на підприємстві. Зокрема, говорили про автомобіль, який стояв чотири місяці на ремонті і на нього списано тонну пального. Ще одна ситуація - по акту приймання-передачі на котельні мали стояти металопластикові вікна, натомість вставили старі дерев'яні віконні рами. Тому питань є дуже багато і одне з найгостріших на даний момент - це відсутність гарячої води в Луцьку», - резюмував Ігор Поліщук.

Зі слів депутата, замість того, щоб зрозуміти в чому причина негараздів підприємства, Луцький мер навіть відмовився поставити до відома депутатів про те, чим він керувався під час визначення з кандидатурою нового директора ДКП.

Під час сесії Ігор Поліщук подав запит про надання копії договору та актів з рекрутингового агенства, яке відшукало «Луцьктеплу» нового директора. Проте міський голова відмовився це зробити.

«Я не зобов’язаний надавати копію договору. Я, як міський голова, підбираю кадри різними формами, різними методами. Я скористався послугами рекрутингового агентства. А взагалі я можу призначити будь-яку людину», - відрізав у відповідь міський голова Микола Романюк.

Також депутат наголосив, що й надалі займатиметься питанням вирішення проблем на ДКП «Луцьктепло» і добиватиметься того, щоб лучанам повернули гарячу воду. Зі слів Поліщука, плануються зустрічі з колективом та обговорення ситуації, що склалася.