Двоє кмітливих волинян налагодили власний бензиновий бізнес, щоправда, не зовсім законний. І в результаті поплатилися за це власною свободою. 

Зокрема, за ініціативи більш досвідченішого товариша, який вже мав кримінальний досвід, вони додумалися до того, щоб зливати з чужих автівок бензин та перепродувати його.

Так, на початку березня товариші зазадалегідь купили на базарі шланг для зливання пального та, прихопивши дві каністри, вирушили на промисел у Стару Вижву. Примітивши на обійсті у вижівчанина вантажну автівку вони безперешкодно злили 40 літрів дизпалива, загальною вартістю 880 гривень.

Вочевидь це їм здалося легкою справою, бо через декілька днів злочинці знову вирішили повторити такий собі під заробіток. На цей раз жертвою двох спритників стала інша вантажівка, яку злодюжки запримітили, знову ж таки у Старій Вижві, на чужому подвір’ї. Цього разу «уловом» стали 30 літрів дизпалива, загальною вартістю 660 гривень.

Викрадене пальне підприємливі грабіжники продали у сусідньому селі, а гроші поділили між собою. Проте довго спритникам не вдалося розгулювати на волі, бо потрапили кмітливі волиняни до рук правоохоронців.

У суді товариші повністю визнали свою провину. У скоєному щиро розкаялися, попросили суворо їх не карати і пообіцяли більше подібного не вчиняти.

Старовижівський районний суд Волинської області присудив спритникам по одному року позбавлення волі.

Але, врахувавши всі обставини справи, одному з волинян замінили міру покарання на умовний термін строком на 1 місяць. А його друзяці, який був умовно звільнений і повторно скоїв злочин, суд присудив покарання у вигляді 1 року 8 місяців позбавлення волі.