Депутати Луцької міської ради, під час 75-ї сесії розглянули питання  про надання згоди на прийняття гуртожитку на вул. Привокзальній, 13а у міську комунальну власність.

Рішення, внесене на розгляд сесії, не несе юридичної сили, адже ним міська рада демонструє акціонерам, що вона згодна прийняти аварійний будинок на баланс. Раніше Андрій Осіпов зауважив, що ніяк не може вплинути на рішення акціонерів, стосовно передачі аварійної будівлі у комунальну власність із подальшою приватизацією, проте має спонукати власників почати хоч щось робити, доки аварійна будівля не почала руйнуватись.

Олена Голєва висловила своє здивування відносно того, чому дане питання ініційоване депутатською групою «Новий Луцьк», та звернулась до колег із проханням підтримати даний проект рішення.

«Вони звернулись просто у міську раду, але міська рада чомусь вважала за потрібне роздути з цього мильну бульбашку. Величезний галас вчинити у ЗМІ. Замість того, щоб просто зателефонувати мені, і поставити мене до відома як акціонера… Власне це рішення не несе жодної юридичної сили. Тобто це не буде означати, що ми прийняли у комунальну власність», - зауважила Олена Голєва.

В той же час, ще 17 червня мешканці аварійного будинку прийшли на засідання виконавчого комітету Луцької міської ради і розповіли, що неодноразово звертались до Голєвої з проханням покращити технічний стан будівлі. Проте, окрім «справного збирання коштів» з мешканців будинку, нічого зроблено не було.

Наразі рішення прийняли. Тож вже незабаром стане зрозуміло, чи акціонери компанії насправді мають серйозні наміри стосовно передачі будинку в комунальну власність і чи нададуть мешканцям гуртожитку право приватизувати свої кімнати.

Також депутат повідомила, що дала розпорядження про негайне оголошення зборів акціонерів, та запланувала зустріч з мешканцями одразу після засідання сесії на вул. Привокзальній о 19:00.