Після виїзної позапланової перевірки «Українська сирна компанія», яку проводила Луцька ОДПІ, до офісу фірми з ордером на обшук прийшли правоохоронці.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді, куди «Українська сирна компанія» скерувала свій позов. Позовну заяву компанія подавала до Луцької ОДПІ з вимогою скасувати податкове повідомлення рішення про заниження податку на прибуток.

Ми вже писали про те, що станом на березень цього року «Українська сирна компанія» боргувала Луцькій ОДПІ 34 646 188 податку на прибуток, що разом зі штрафними санкціями складає 51 969 282 гривень.

Тоді ж представники «Української сирної компанії» звернулися до податкової з заявою про досягнення податкового компромісу зі своїми контрагентами.

Луцька ОДПІ погодила податковий компроміс з кількома партнерами «Української сирної компанії», хоча й не з усіма.

Виявилося, що господарські відносини із кількома фірмами, які надавали рекламні послуги сирній компанії, податкова відмовилася погоджувати, а тому ТзОВ «УСК» повинна сплатити ще близько 370 000 гривень податку на прибуток.

Сьогодні до суду прийшов податковий інспектор, який і проводив документальну перевірку «Української сирної компанії», який заявив, що у нього виникли сумніви щодо реальності господарських операцій з кількома контрагентами фірми.

Мовляв, компанія не надала жодних документів на підтвердження реальності здійснення фінансових операцій з контрагентами, а за даними податкової спірні фірми не мають основних засобів. Крім того на цих підприємствах працює всього кілька працівників, які не могли б фізично виконати заявлені «Українською сирною компанією» роботи та послуги.

Втім представник позивача цілком заперечила цей факт і заявила, що документи стосовно відносин «Української сирної компанії» зі спірними контрагентами під час перевірки були.

На підтвердження своїх слів представник «Української сирної компанії» заявила, що на наступний день після завершення перевірки на офісі компанії правоохоронці проводили обшук.

Зі слів юристки стало відомо, що наразі відкрите кримінальне провадження відносно одного з партнерів сирної компанії, а тому правоохоронці проводили обшук на офісах усіх його контрагентів.

Під час обшуку, запевняла представник позивача, були вилучені усі документи «Української сирної компанії», а згодом слідчий надіслав на адресу фірми акт-опис усіх вилучених документів, серед яких були й ті, які вимагали податківці під час перевірки.

Тож, аби надати можливість представникам спростувати або ж підтвердити заявлені факти, суддя Віктор Валюх вкотре оголосив перерву у розгляді справи.

Зауважимо, що ТзОВ «Українська сирна компанія» входить до ТД «Західна молочна група», яка  в свою чергу підконтрольна «Континіуму» нардепів від Волині Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва.