У зведеннях «міністерства охорони здоров'я «ДНР» йдеться про «зростання захворювання на сказ серед населення Республіки – через збільшення кількості бродячих тварин», пише «Сегодня».

Медики-ветеринари підрахували, що цьогоріч на 60% збільшилася загальна кількість захворювань тварин порівняно з 2014 роком. «Це катастрофічно збільшує захворювання людей на сказ. До 2014 року законною українською владою фінансувалися програми з вилову бродячих тварин, їхня стерилізації, профілактика розповсюдження сказу. У нашої ветеринарної служби залишилося близько 5 тис. доз вакцини від такої смертельно небезпечної для тварин і людини інфекції як лептоспіроз, туберкульоз, лейкоз, сибірська виразка, бруцельоз для імунізації домашніх тварин, яка не проводиться через відсутність коштів», – б'ють на сполох фахівці.

За їхніми даними, до лікарень за рік звернулися понад 2 тисяч осіб, які постраждали від укусів тварин, і в 47 лабораторно був підтверджений діагноз сказу. Міста в зоні конфлікту заполонили зграї бродячих собак, кількість яких ніхто не контролює.