Виробництво промислової продукції порівняно з січнем–травнем минулого року зросло на 4,9% (в Україні – зниження на 21,2%). Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 5 місце, - інформує Головне управління статистики Волині.

Зростання виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у добувній та переробній промисловості на 5,9%. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалось зменшення на 3,0%.

У добувній промисловості і розробленні кар’єрів обсяги зросли на 27,2%.

У переробній промисловості нарощення випуску продукції відбулося у машинобудуванні, виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (на 22,6–0,1%). Водночас у виробництві хімічних речовин, хімічної продукції, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин та устаткування спостерігалось скорочення обсягів (на 23,9–7,6%).

Підприємствами області вироблено 4,3 тис.т ковбасних виробів, 5,2 тис.т нерафінованої олії, 9,9 тис.т борошна, 11,9 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 24,7 тис.т свіжого чи охолодженого м’яса свійської птиці, 103,4 тис.т готових кормів для тварин, що утримують на фермах, 19,3 тис.шт. постільної білизни, 27,4 тис.шт. жіночих, дівчачих блузок, сорочок та батників, 66,7 тис.т розчинів бетонних, готових для використання, 87,0 тис.шт. меблів для офісів і підприємств торгівлі та 202,7 тис.шт. дерев’яних меблів для спалень, їдалень і віталень.

За попередніми даними, у січні–травні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 7,2 млрд. грн., в розрахунку на одного жителя області – 6,9 тис.грн.