З огляду на економічну ситуацію в країні, раптове підвищення цін на продукти харчування, з метою забезпечення соціальних гарантій, у першу чергу— для малозабезпечених прошарків населення, влада міста звертається до суб’єктів господарювання, що займаються виробництвом та реалізацією продуктів харчування, не порушувати режим державного регулювання цін, - про це йдеться на сайті мерії Луцька.

З метою впливу на процеси ціноутворення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.96 №1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» на території Волинської області (розпорядження голови облдержадміністрації від 16.07.2008 №249 та від 12.03.2011 №105):

1. Запроваджено режим декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого та другого ґатунку, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову.

2. Установлено граничний рівень рентабельності до собівартості виробництва:

2.1. Борошна пшеничного вищого, першого та другого ґатунку та борошно житнього обдирного у розмірі 5 %.

2.2. Хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів), а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків - у розмірі 5 %.

3. Установлено граничний рівень рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджене державне регулювання цін (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичина, свинина і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметана, масло вершкове, олія соняшникова, яйця курячі), без урахування вартості сировини у розмірі не вище 10 %.

4. Установлено граничний рівень торговельних надбавок до оптово-відпускних цін вітчизняних виробників (митної вартості) незалежно від кількості посередників, при реалізації основних продовольчих товарів: