На засідання 35-тої сесії обласної ради завітали обурені залізничники. Вони виступали проти реструктуризації  Вузлової лікарні станції «Ковель», перетворення її на ковельську поліклініку та хоспіс.

Голова первинної профспілкової організації пасажирського депо «Ковель» Ірина Дехтяр, як представник залізничників, звернулась до депутатів обласної ради з вимогою залишити лікарню тому вигляді, в якому вона є та забезпечити фінансування закладу.

«Я зустрічаю членів своєї профспілки, працівників, пенсіонерів, які задають одні й ті самі питання – що з нами буде. Ви думаєте про людей? Про те як їх обслуговують? Про те яка специфіка залізничного транспорту?» - запитала Ірина Дехтяр

Депутат Святослав Кравчук наголосив на тому, що залізничники повинні обслуговуватись як і всі інші Волиняни, а не у спеціальних лікарнях, створених для залізничників, працівників СБУ чи чиновників.

Також до працівників лікарні звернувся й голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Він попросив людей, які «прислали» мітингувальників вийти до трибуни і особисто висловити свою думку. Як і раніше, голова ОДА запевнив присутніх, що залізничники і надалі будуть проходити лікування у цьому закладі. Він також додав, що в новоутвореній структурі буде збережена більша частина функцій вузлової лікарні.

Попри прохання лікарів і залізничників, за проект передачі лікарні у комунальну власність із подальшою реструктуризацією проголосувала більшість депутатів.