Жителі села Любешівська Воля, що на Волині, підготували до Апеляційного суду області цілий лист із підписами, в якому просять суворо не карати сина місцевого священика. 21-річний хлопець на сьогодні має уже другу судимість за грабежі.

Сьогодні Апеляційний суд Волинської області розглядав кримінальне провадження щодо інциденту, який трапився в лютому цього року.

Тоді обвинувачений пояснював, що він після гулянки в смт. Любешів мав намір повернутися додому в село Любешівська Воля, а так як автобусів не було, то він залишився на автостанції.

Близько п'ятої години ранку молодик на зупинці розговорився ще з одним хлопцем познайомився зі ще одним хлопцем, який теж чекав на автобус. Новий знайомий обмовився, що він їде з заробітків, а для підсудного це означало, що хлопець «при грошах».

І вже через кілька хвилин після цієї розмови обвинувачений накинувся на хлопця, відлупцював його та відібрав усі кошти. У потерпілого тоді при собі було 100 доларів та 1 000 000 білоруських рублів, що разом становить понад 4 000 гривень.

Невдовзі грабіжника відшукали правоохоронці та відкрили проти нього уже друге кримінальне провадження.

Зауважимо, що в матеріалах справи зазначено, що раніше хлопець уже притягався до кримінальної відповідальності за подібний злочин і лише в серпні 2014 року у підсудного закінчився умовний термін. І через кілька місяців потому хлопець знову пішов на кримінал. 

Суд першої інстанції знову засудив молодого злочинця із застосуванням трирічного іспитового терміну.

Однак прокуратура оскаржила вирок і просила засудити обвинуваченого до 4 років реального позбавлення волі.

Під час судового засідання молодик щиро розкаявся і взявся розповідати суду, що він пішов до храму, кинув курити та вживати алкогольні напої, знайшов собі дівчину і хоче влаштуватися на роботу.

Разом з тим захисник підсудного подав до суду колективний лист жителів села Любешівська Воля, в якому селяни просили помилувати молодого земляка та дати йому шанс на виправлення.

Зрештою колегія суддів Апеляційного суду Волинської області залишила апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а вирок Любешівського районного суду без змін.