Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочинає пошук інвесторів для придбання активів вугільновидобувної галузі, що перебувають у державній власності. Посилаючись на офіційний сайт Міненерговугілля, повідомляє «Волинська правда».

У рамках процесу приватизації державних шахт в Україні Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочинає пошук інвесторів для придбання активів вугільновидобувної галузі, що знаходяться в державній власності. Приватизація державних шахт, переважна більшість яких є збитковими на сьогодні, покликана залучити приватні інвестиції для розвитку шахт завдяки фінансовим ресурсам, новим технологіям видобутку та управління.


Видання нагадує, що серед виставлених на продаж шахт – і три ДП «Волиньвугілля»: «Нововолинське» (видобуток рядового вугілля в 2013 році 95,4 тис. тонн), «Бужанська» (142,7 тис. тонн), «№ 9 Нововолинська» (138 тис. тонн).


«Головне завдання, яке ставить міністерство, виводячи шахти на приватизацію – забезпечення беззбиткової діяльності, а відтак – конкуренції на ринку та джерел фінансування для роботи шахтарів», – про це на брифінгу в КМУ наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Сприяння в пошуку потенційних інвесторів для вугледобувних підприємств здійснюватимуть радники міністерства — компанії «Ernst and Young» та «Deloitte».