Сьогодні, 30 червня, на вул. Замковій, неподалік Замку Любарта, чоловік заліз на високовольтну електроопору і ліг відпочити на верхніх траверсах, які тримають фазові дроти.

О 13:48 перехожі зателефонували на службу 101 та повідомили, що на електроопорі по вул. Замковій на висоті близько 15 метрів знаходиться чоловік, який неспроможний спуститись без сторонньої допомоги.

На місце події направили чергову варту Частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька. Начальник ЧСПТ Мирослав Пастух та пожежний-рятувальник Олександр Зайчук піднялися на електроопору штурмовою драбиною. За допомогою рятувального спорядження бійці ДСНС допомогли чоловікові спуститися на землю.

Підприємці, які працюють на ринку «Центральний» розповіли, що чоловіка звати Віктор. На ринку він підробляє вантажником. Свідки також повідомили, що перебуваючи у нетверезому стані Віктор виліз на електроопору і звідти, стоячи на одній нозі та тримаючись рукою за високовольтний дріт, хрестився та привітно махав перехожим. Після цього він намагався видряпатись на саму верхівку стовпа. Згодом нетверезий лучанин втомився та ліг відпочити на одному з верхніх траверсів.