У ДП «Волиньвугілля» заперечують інформацію про зміну охоронної фірми. На столі у в.о.керівника підприємства Федора Богдана лежить договір з новими охоронцями, проте він підписувати його не буде, ‒ інформує БУГ.

Працівники ДП «Волиньвугілля» спростовують інформацію про рейдерські захоплення Нововолинських шахт, зазначаючи, що ні про які захоплення не може йти мова, оскільки ніхто не дозволить охороняти ДП «Волиньвугілля» іншим охоронним компаніям.

«Ми навіть не знаємо процедури зміни охорони. Це нонсенс. Сюди приїжджають нікому раніше невідомі люди з Донбасу і хочуть усе підібрати під себе», – зазначає працівник ДП «Волиньвугілля».

«Ніякої заміни охорони на шахтах не відбудеться. Це все чутки. Хлопці з приватної фірми з чим приїхали, з тим і поїхали», ‒ каже працівник служби охорони Валерій.

За інсайдерською інформацією видання, ініціатива замінити охорону на шахтах з’явилася у відповідь на розкрадання держмайна, а для цього потрібно, щоб вона підпорядковувалася Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а не генеральному директору ДП «Волиньвугілля». Проте будь-які спроби здійснити цей задум зустрічають жорсткий супротив, ‒ йдеться в публікації.