Апеляційний суд Волинської області залишив без задоволення апеляційну скаргу судді Господарського суду Петра Слободяна. Нагадаємо, не так давно Луцький міськрайонний суд визнав Петра Слободяна винним у скоєні ДТП.

Ми вже писали про те, що 3 квітня цього року у Луцьку на перехресті вулиці Рівненська та проспект Відродження трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі луцького судді Петра Слободяна.

Активісти, які того вечора приїхали на місце пригоди, звинуватили Петра Слободяна в тому, що він перебував за кермом в стані алкогольного сп'яніння.

Однак пізніше в суді служитель Феміди спростовував такі заяви. Петро Слободян стверджував, що  він не вживав алкоголь того вечора, а за кермом його автомобіля була зовсім інша людина.

Втім, Луцький міськрайонний суд все ж визнав Петра Слободяна винним у скоєнні ДТП та відібрав у нього водійські права на два роки.

Сам же суддя Слободян заперечує свою вину в скоєнні ДТП та продовжує і далі доводити свою позицію в судах. Вершитель правосуддя подав апеляційну скаргу на постанову Луцького міськрайонного суду і просив її скасувати.

На підтвердження своїх слів апелянт зазначив, що в матеріалах справи є багато неточностей.

Зокрема, Петро Слободян вказав, що аварія мала місце 3 квітня, а уже 6 квітня матеріали справи направили до суду. Однак, зазначив Петро Слободян, в матеріалах справи не було протоколу з місця ДТП, а тому Луцький міськрайонний суд повернув справу на доопрацювання. І саме тоді, запевняє скаржник, його почали активно викликати до Управління ДАІ для складання протоколу.

Крім того,  медичне освідування учасника ДТП, якого запідозрили у вживанні алкоголю, повинне проводитися не пізніше як через дві години після виявлення ознак сп'яніння, натомість Петра Слободяна намагалися освідувати лише через три з половиною години.

«Чому органи ДАІ наробили стільки помилок – бо вони не знали як діяти в цій ситуації. І тому я ще раз кажу, що був невдалий сценарій, і ще більш невдалі виконавці», - переконував суд Петро Слободян.

Однак попри усі ці докази та твердження суддя Апеляційного суду Анатолій Лозовський залишив апеляційну скаргу Петра Слободяна без задоволення, а постанову суду І інстанції - без змін.