Уже два місяці лучани не можуть знайти в електронній системі «МАК» 9 маршрутних таксі. Проблема полягає в тому, що компанія «Візор», яка надає послуги з моніторингу маршруток міста, обмежила 9 автобусам «Луцького АТП 10701» доступ до системи «МАК».

Через це, юристи «Луцького АТП 10701» підготували до Господарського суду Волинської області позов, яким хотіли змусити підприємство «Візор», виконувати умови договору і надалі проводити моніторинг транспортних засобів АТП.

На перше судове засідання представник відповідача не прийшов, а лише надіслав свої заперечення на позов, в яких пояснив, що змушений компанія «Візор» була змушена тимчасово припинити моніторинг 9 маршрутних таксі через заборгованість «Луцького АТП 10701».

В матеріалах справи вказано, що 1 липня 2013 року «Луцьке АТП 10701» уклало з підприємством «Візор» договір про обслуговування маршрутних таксі. В ці послуги входило: моніторинг руху автобусів, відображення їх у системі «МАК», послуги диспетчеризації та відображення усієї необхідної для водія інформації на бортовому пульті.

Умовами договору сторони погодили між собою, що за послуги моніторингу одного автобуса «Луцьке АТП 10701» буде сплачувати 165 гривень в місяць за один автобус, а згідно рішення міськвиконкому від 18 лютого 2015 року, вартість послуг було збільшено до 190 гривень.

Однак ще станом на 1 січня 2014 «Луцьке АТП 10701» мало заборгованість перед «Візором» у розмірі 4 000 гривень.

Представник відповідача, який зрештою прийшов на судове засідання пояснив, що умовами договору було визначено, що у разі заборгованості підприємство «Візор» може припинити надавання послуг до моменту повного погашення заборгованості.

При цьому, жодних штрафних санкцій до боржника, за словами представника компанії «Візор», не застосовувалося.

Разом з тим, представники «Візора» не заперечують, що АТП хоча й частинами, але постійно намагається платити за рахунками.

Представник «Луцького АТП 10701» не зміг дати пояснення щодо заборгованості підприємства, оскільки не приходив до суду. Крім того, в матеріалах справи вказано, що АТП не надало навіть оригіналів необхідних документів, а тому Господарський суд Волинської області залишив цей позов без розгляду.

Тож, коли лучани зможуть побачити усі маршрутні таксі в електронній системі «МАК» наразі невідомо.