Однією з проблем історичної частини Луцька є неконтрольований рух транспорту та порушення правил паркувань. Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника. 

За словами директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павла Рудецького, в Генеральному плані заповідника прописане обмеження руху транспорту, а вздовж доріг стоять дорожні знаки, які забороняють стоянку. Проте водії нерідко нехтують правилами дорожнього руху. Посадовець розповів, що неодноразово звертався у службу ДАІ, втім, проблема не вирішується. Ускладнений рух дорожнього транспорту призводить до проблеми доїзду туристичних автобусів до історичних пам’яток.

Павло Рудецький вважає, що вирішити цю проблему і розвантажити історико-культурний заповідник можливо, якщо реконструювати «Центральний ринок».

Сторону ринку від вулиці Замкової до парку, на думку директора заповідника взагалі треба ліквідувати. В генеральному плані ця частина прописана як стоянка автомобілів. Тож така стоянка дозволить розвантажити старе місто і впорядкувати туристичний потік.

За словами Рудецького, іншу частину ринку потрібно переробити у традиційному стилі середньовічних окольних ринків.

«В генплані заповідника чітко прописано, що ринок має бути реконструйований. Тобто не йде мова про те що ринок має будти взагалі ліквідований, але ринок має бути реконструйований. Як було в середньовіччі при замку в окільному місці було ринки, але він має носити традиційний характер. Це має бути ремісничий напрямок. Це має бути напрямок – сувеніри. Це має бути напрямок продуктовий. Але це все має бути зроблене чітко згідно проектів, планів, пропозицій аби дійсно його впорядкувати і привести у нормальний стан» - розповів Павло Рудецький.