Сьогодні близько 5-тої години на Театральний майдан міста Луцька виїхав чорний позашляховик без номерних знаків. Особи, які знаходились у машині привідкрили двері, та викинули з салону білу коробку, перев’язану чорною ізоляційною стрічкою. Після цього автомобіль зірвався з місця та поїхав в сторону парку ім. Лесі Українки. Про це розповіли очевидці події.

Свідок інциденту Богдан Шапов одразу ж пішов у найближчий супермаркет та зателефонував за номером 102.

У коментарі журналістам очевидець розповів, що людей у машині він не роздивився. Разом з тим, невдовзі на місце події виїхали правоохоронці.

Про хід огляду підозрілого об’єкту розповів Ігор Заболотний начальник сектору вибухо-технічної та пожеже-технічної експертизи НДЕКЦ при УМВС у Волинській області.

За його словами про підозрілу коробку міліцію повідомив лучанин, зателефонувавши за номером 102. По команді оперативно-чергова група виїхала на місце події.

«В результаті розвідки ми встановили, що знаходиться підозрілий об’єкт у вигляді коробки. Мною було прийнято рішення, як керівника групи спеціалістів-вибухотехніків, за допомогою гідроудару зруйнувати корпус даного підозрілого об’єкту. Спеціаліст підійшов до коробки та  сказав що корпус було знешкоджено. В середині знаходиться муляж саморобного вибухового пристрою» - повідомив фахівець.

Ігор Заболотний прийняв рішення вдруге оглянути вміст пакунка. Таким чином, було встановлено, що в коробці знаходиться муляж вибухівки.