Поштовхом до мітингу під стінами «Білого» дому стало намагання місцевої влади дозволити Ковельському госпрозрахунковому ринку розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж орендованої земельної ділянки, площею 8320 квадратних метрів по бульвару Лесі Українки (Привокзальна площа) та звіту про її експертну грошову оцінку, - повідомляє kowel.com.ua.
 
Цей проект рішення уже двічі планувався до розгляду сесією. Спочатку депутати його відклали, а минулого вівторка після словесної перепалки та взаємних звинувачень знову «завалили». 
 
Через день потому більше сотні підприємців з Привокзального ринку рушили до міського керівництва, аби заявити рішучу незгоду із проектом рішення і почути пояснення з приводу дій влади. Не заставши мера Олега Кіндера в службовому кабінеті, ініціативна група зайшла до секретаря міськради Михайла Гетьмана, від якого дізналися, що «Кіндер сьогодні на пів дев’ятої записаний на прийом до консула [польського] у Луцьку». Трохи згодом, уже на площі він повідомив, що «Кіндеру була призначена зустріч з консулом». 

 
З малим бізнесом у нинішнього міського голови явно не заладилося, - повідомляє джерело. У березні 2012 року Градоначальник звертався з позовом до суду: просив «встановити обмеження права на мирні зібрання, пікетування шляхом заборони правозахисній групі підприємців проведення зборів, мітингів, походів, демонстрацій чи інших зібрань протягом доби в центральній частині міста Ковеля» та стягнути з відповідачів-підприємців судові витрати по справі – 32,19 гривні. 
  
За словами Михайла Гетьмана, до Ковеля їде перший заступник голови Волинської облспоживспілки Володимир Горгут, який об 11-й годині має зустрітися із підприємцями ринку на вулиці Брестській. 

Перед міськрадою підприємців значно побільшало. Приїзд Володимира Горгута та Петра Сороки вони зустріли гучним традиційним скандуванням: «Ганьба!» Горгут намагався пояснити, що облспоживспілка діє відповідно до норм законодавства і має право на викуп орендованої земельної ділянки під власним майном, а тому й звернулася до сесії за реалізацією права щодо викупу. 

«Ніяких намірів, які нам дехто тут пришиває, у правління облспоживспілки немає. Вам треба тут стояти не для того, щоб протестувати проти викупу ринком земельної ділянки, а для того, щоб навпаки, міськрада скоріше прийняла таке рішення», – пробував переконати Володимир Горгут, а коли після цього люди невдоволено загули, перебиваючи його, вирішив поставити фінальну «крапку»: «Нема ніяких проблем… Значить розуміння ми не маємо. Я вам обіцяю, що на протязі години ми відкликаємо з міської ради свій лист».


Таку розв’язку мітинг зустрів оплесками і вигуками: «Правильно!» Підприємці хотіли, щоб виступив ще й директор ринку Петро Сорока, але той відмовився і ретирувався із Горгутом до автомобіля під крики: «Ганьба!»