Рожищенська районна влада разом з Громадською радою при РДА ініціювала підписання меморандуму про відповідальність між власниками піщаних кар’єрів і громадою. Збори з цього приводу відбулися 2 липня. Повідомляє Громадське Волинь

З часу минулої зустрічі у форматі «влада-громада-підприємці» нічого не змінилося.  Зокрема, до вивчення теми діяльності кар’єрів так і не долучили фахівців. Усі проблеми звелися до відсутності ваг, які б точно фіксували скільки піску везуть вантажівки. 

26 червня мешканці вулиці Промислова, що у місті Рожище, зупинили великотоннажне авто з піском, що прямувало із кар’єру «Німб-7» села Крижівка.

Люди б'ють на сполох через масовий вивіз піску з місцевих кар'єрів. 

Власники кар’єрів сіл Крижівка і Носачевичі Петро Щебет і Сергій Котюк заявили, що вони готові до співпраці, але підписувати документи де йдеться про їхню дольову участь у ремонті доріг без конкретних цифр, не будуть.

Голова Рожищенської районної ради Андрій Музика попередив, що з тими підприємцями, які не заплатять податки, ніякого меморандуму теж не підпишуть.

Результатом зустрічі, окрім чергового випускання пару активістами і депутатами, стало створення робочої групи з числа представників рожищенської громади і Громадської ради при ОДА, які у свою чергу залучатимуть фахівців до вивчення законності роботи кар’єрів і за 20 днів напрацюють рішення щодо їх подальшої долі.