За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, вода з природної водойми села Озеро не відповідає санітарним нормам за вмістом лактозо - позитивних паличок (протокол дослідження від 24.06.2015 №223 Ківерцівського міськрайонного відділу лабораторних досліджень ). У зв’язку з цим, купатися в природній водоймі села Озеро, в місці масового відпочинку тимчасово «заборонено». З метою упередження виникнення гострих кишкових інфекцій фахівці рекомендують тимчасово утриматись від купання, до отримання результатів повторних лабораторних досліджень. Про це повідомляють на сайті Ківерцівського районного інформаційного порталу.

Крім того повідомляється, що було проведено дослідження води з озера «Молодіжного» міста Ківерці, озера села Озерця, місця купання санаторій матері і дитини «Пролісок» село Грем'яче. Як свідчать результати досліджень( від 23. 06., 30.06) вода за мікробіологічними та санітарно – хімічними показниками відповідає вимогам санітарного законодавства.

Волинянам нагадують, що безпечний для відпочинку пляж обов’язково має мати відповідний паспорт, що підтверджує його відповідність усім вимогам безпеки .

Особливо слід остерігатися водойм зі стоячою та малопротічною водою. Купання в таких місцях є категорично забороненим! Вологість, забрудненість та висока температура сприяють розвитку несприятливої бактеріологічної флори:лептоспіри,сальмонели, кишкова паличка,збудники дизентерії ,тощо. Також часто саме водний механізм передачі мають важкі ентеровірусні (типу гепатиту А) та паразитарні інфекції, що довгий час можуть мати прихований характер перебігу.