30 червня – 1 липня працівники піротехнічної групи Управління ДСНС України у Волинській області ліквідували 19 боєприпасів, виявлених на території Локачинського району. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

30 червня група піротехніків ДСНС працювала у селі Маньків. Там на присадибній ділянці було виявлено декілька вибухонебезпечних предметів. Співробітники ДСНС вилучили та знешкодили 17 артилерійських снарядів часів Другої Світової війни.

Опісля вони вирушили до села Бубнів Локачинського району, де місцеві жителі натрапили на підозрілий предмет. Піротехніки вилучили небезпечну знахідку та констатували: це артилерійський снаряд калібру 76 мм. Того ж дня небезпечна знахідка була знешкоджена у спеціально відведеному місці.

1 липня піротехніки знешкодили ще один артснаряд, виявлений поблизу села Затурці.

Управління ДСНС України у Волинській області нагадує громадянам про необхідність суворого дотримання запобіжних заходів при виявленні предметів, схожих на вибухонебезпечні. Категорично заборонено зачіпати такі знахідки! Необхідно негайно повідомити рятувальників за номером «101».